Christelijke verhalen

verhalen om je te raken

Een vogelnest

maart 14, 2012adminVerhalen 76-90Reacties uitgeschakeld voor Een vogelnest

Op een dag waren wegenbouwers  bezig op het platteland, ze waren een nieuwe hoofdweg aan het maken. Op de plek waar de weg zou komen stonden nog enkele bomen, deze moesten omgezaagd en verwijderd worden.  In één van de bomen hing een klein vogelnestje, in dat kleine nestje zaten moeder vogel en een paar jonge vogeltjes. De jonge vogeltjes konden nog niet vliegen, dat hadden ze nog niet geleerd. Een uitvoerder bepaalde welke bomen er omgezaagd moesten worden, gelukkig zag de uitvoerder dat in één van de bomen een vogelnestje hing, daarom hing hij een lint om deze boom en zei tegen de mannen: ‘Deze boom moet blijven staan’. Enkele weken later kwam de uitvoerder terug om weer naar de boom te kijken. Hij liet zich in de bak van een hoogwerker de lucht in hijsen, zodat hij goed zou kunnen kijken in het nest. De vogeltjes waren allen uitgevlogen. Het was duidelijk dat ze hadden leren vliegen. Nu gaf hij opdracht om de boom om te zagen.
Toen de boom op de grond neersloeg, rolde het vogelnest over de grond en viel een gedeelte van het materiaal, wat de vogels voor de bouw van het nest hadden verzameld, uit elkaar. Uit het nest rolde ook een papiertje met een tekst erop, de uitvoerder pakte het papiertje op en las de woorden die erop stonden. Op het papiertje stond: ‘Hij zorgt voor u!’. Het papiertje kwam uit een zondagsschoolboekje van een kind.

Aanziet de vogelen des hemels, dat zij niet zaaien, noch maaien, noch verzamelen in de schuren; en uw hemelse Vader voedt nochtans dezelve; gaat gij dezelve niet zeer veel te boven? Mattheüs 6: 26

Volg ons via RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Reacties zijn gesloten