Christelijke verhalen

verhalen om je te raken

De gebakken Bijbel

februari 4, 2012adminVerhalen 76-90Reacties uitgeschakeld voor De gebakken Bijbel

Johannes Huss (1369-1415) was een hervormer en profeet, door zijn vurige getuigenissen kwamen vele mensen tot geloof. Maar in het land Bohemen, waar Johannes verkondigde, was het niet langer toegestaan om openlijk te verkondigen. Johannes werd gevangengenomen en verbrand, vele Christenen werden gedood. Het bloed van de Christenen vloeide bij stromen door de straten en overal werd gezocht naar Bijbels, zodat ze die konden vernietigen.

Een vrouw, waar de Bijbel de grootste schat voor was, stond juist voor de oven om brood te bakken, toen ze hoorden dat de mannen van het dorp alle huizen aan het doorzoeken waren en allen gevangennamen die een Bijbel in huis hadden.
Zij had snel besloten wat zij moest doen. Zij nam haar Bijbel, wikkelde hem in een flinke klomp deeg en het geheel schoof zij in de oven. De andere stukken deeg kwamen er naast te liggen.
Het duurde niet lang of het onderzoek begon ook bij haar in huis. Alles werd ondersteboven gehaald van de kelder tot aan de zolder; maar alle moeite was tevergeefs.
Toen de vervolgers weg waren, was het brood inmiddels gaar geworden en kwam ook de Bijbel uit de hete oven tevoorschijn. Wat bleek?
De Bijbel had evenmin schade geleden als Sadrach, Mesach en Abed-Necho, die in de tijd van Nebucadnezar in het loeiende vuur van de oven waren geworpen en er ongedeerd uitgekomen waren.

De nakomelingen van deze kordate vrouw hebben de gebakken Bijbel als een kostbaar erfstuk bewaard.

Stel je vertrouwen op Hem, die eeuwig leeft! Als God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn?

Volg ons via RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Reacties zijn gesloten