Christelijke verhalen

verhalen om je te raken

De klok die stilstond

Bron: ‘Knipper-lichtjes’.

Iemand bezat eens een grote, mooie wandklok. Op een dag bleef de klok ineens stilstaan, zodat de eigenaar niet meer kon zien hoe laat het was. ‘Wat jammer’, zei hij bij zichzelf, ‘nu moet die klok maar naar de klokkenmaker. Dan ben ik hem een poosje kwijt. Maar…. ik hoef toch zeker niet dat hele ding mee te nemen? Het zijn alleen de wijzers die niet meer draaien. Weet je wat? Ik haal de wijzers eraf en dan breng ik die naar de klokkenmaker.’

Zo gezegd zo gedaan. Hij nam de wijzers van de klok, pakte ze in in een papiertje en bracht ze naar de klokkenmaker. Hij zei tegen de klokkenmaker: ‘De wijzers van mijn klok doen het niet meer, wilt u ze even maken?’ ‘Meneer, heeft u de klok zelf niet mee gebracht? Met de wijzers alleen kan ik niets beginnen. Ik moet de héle klok hebben!’

‘Nee, die breng ik u niet! U wilt alleen de reparatie maar duurder maken, daarom wilt u de klok hebben!’ en hij liep boos de winkel uit.

Vind je dat geen rare man? Iedereen weet toch dat als de wijzers van een klok het niet meer doen, dat dan de klok van binnen kapot is? Oh ja?

Als jij verkeerde dingen doet, dan is er iets van binnen niet in orde. Dan is ons hart niet in orde. Dat moet ook iedereen weten, maar veel mensen weten dat niet. Als je hart niet in orde is, ga dan naar Jezus. Hij heeft gezegd dat wij Hem moeten vragen om in ons hart te komen. Als wij dan naar Hem toegaan, dan zal Hij in ons hart gaan werken.

Volg ons via RSS feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Laat een reactie achter