Christelijke verhalen

verhalen om je te raken

Waarde

april 19, 2011adminVerhalen 46-600

Een spreker begon zijn seminar door een 20 euro biljet in de lucht te houden. In de zaal met 200 mensen vroeg hij: “wie wil dit 20 euro biljet hebben?” Handen gingen in de lucht. Hij zij “ ik ga dit biljet weggeven, maar laat me dit eerst doen”

Hij vervolgde door het 20 euro biljet te verfrommelen. Toen vroeg hij: “ Wie wil dit biljet nog steeds?” De handen gingen weer omhoog. “Nu” vervolgde hij, “wat als ik dit doe” en hij liet het briefje op de grond vallen, en schuurde er met de zool van zijn schoen overheen. Hij raapte het weer op, en hield het in de lucht, nu verfrommeld en vies. “ Wie wil het nu nog hebben?” Nog steeds gingen de handen in de lucht.

“Mijn vrienden, we hebben allemaal een waardevolle les geleerd”, zei hij. “Het maakt niet uit wat ik doe met het geld, jullie willen het nog steeds, want het is niet in waarde verminderd. Vaak in ons leven vallen we, worden we gekreukeld en vies door de beslissingen die we maken en de omstandigheden waar we in ons bevinden. We voelen ons waardeloos. Maar het maakt niet uit wat er gebeurt, je zult nooit je waarde verliezen. Vies of schoon, gekreukeld of gladgestreken, je bent nog steeds onbetaalbaar…. speciaal voor de mensen die van je houden”

“De waarde van onze levens wordt niet bepaald door wat we doen, of wie we kennen, maar door WIE WE ZIJN. Je bent speciaal, vergeet dat NOOIT.”

Tel je zegeningen, niet je problemen.

Wees nooit bang om iets nieuws te beginnen.

Volg ons via RSS feed. U kunteen bericht achterlaten, of trackback vanaf uw eigen site.

Laat een reactie achter