Christelijke verhalen

verhalen om je te raken

Bellen versus bidden

Jouw GSM.
Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje, een GSM. Zo kun je op ieder moment bellen met je vriend, je vriendin, je man, je vrouw, je collega, je vader, je moeder… Wie dan ook? Om even wat te regelen, of om gewoon de stilte te verdrijven. Een handig hulpmiddel om je contacten te onderhouden.

Jouw GSM.
Je contact met de hemel, daar heb je ook je GSM voor nodig: je eigen GEESTELIJKE STILLE MOMENTEN. Zonder dat contact gaat het vuur van je geloof uit als een nachtkaars, iets om bij te houden dus. Niet via een 06-lijn, maar via het gebed. Je handen vouwen en praten met je Vader in de hemel.

Bel – Tegoed.
De hemelse telefooncentrale is nooit in gesprek, een abonnement is ook niet nodig. Bij God hebben we een nooit oprakend beltegoed. De Heere Jezus heeft voor altijd de weg vrijgemaakt tot de Vader. Maar ……… Gebruiken we ons beltegoed ook?

GSM Standbye.
Probleem is dat wij zo weinig contact opnemen, en vaak staan we niet eens standbye. Dan zoekt God contact, maar hebben we onze GSM gewoon “uit” staan. Het vraagt ook veel discipline om er elke dag tijd voor te reserveren.

Mobiel Netwerk.
Wel eens gedacht aan een mobiel netwerk voor je GSM? Dat je – via je GSM, bijvoorbeeld – één of meerdere vrienden
belt om te vragen of ze samen met jou willen bidden! ‘Ja, daaag!’ Oké, je vindt het eng om samen met anderen te bidden, of overdreven, of…… noem maar op.
Maar je gelooft erin of niet. In de belofte van de Heere Jezus: Voorwaar zeg Ik u: Indien er twee van u samenstemmen op de aarde, over enige zaak die zij zouden mogen begeren, dat die hun zal geschieden van Mijn vader, Die in de hemelen is. Want waar twee of drie vergaderd zijn in Mijn Naam, daar ben Ik in het midden van hen. (Matthéüs 18 vers 19-20). Het is belangrijk genoeg!

Vast bel – moment of dal – uren.
Twee of drie mensen, dat is makkelijk te organiseren. Spreek een vast ‘belmoment’ af, waarop je bij elkaar komt om te bidden. Liefst natuurlijk in de daluren, als je er even tijd voor hebt. Gewoon een half uurtje. Net voor een vergadering waar je toch al heen moest. Net na school, op je kamer … of in de pauze, in een leslokaal, op een middag als de kinderen naar school zijn.
Zo wordt jouw GSM, jullie GEZAMENLIJKE STILLE MOMENTEN. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Verbinding …. maar dan!
Ook redenen genoeg! Er zijn toch legio dingen die jou bezighouden? Je ziet de noden toch wel in je directe omgeving en verder weg? Je weet toch genoeg mensen die Gods kracht nodig hebben?
Dus: als er verbinding is, waarvoor bid je?
Maak met elkaar een lijstje met onderwerpen. Voor je plaatselijke kerk en de kerk wereldwijd, voor je predikant of jeugdleider, voor vrienden of kennissen, voor evangelisatie & zending, maatschappelijke problemen enz.

GSM: grootste mobiele netwerk.
Het zou fantastisch zijn, als we hier allemaal iets mee gingen doen, zodat er een groot mobiel netwerk van bidders ontstaat. God zal het gebruiken om Zijn Koninkrijk te bouwen.

 

Volg ons via RSS feed. U kunteen bericht achterlaten, of trackback vanaf uw eigen site.

Laat een reactie achter