Christelijke verhalen

verhalen om je te raken

Geloof in wat je hoopt!

oktober 3, 2013adminVerhalen 106-120Reacties uitgeschakeld voor Geloof in wat je hoopt!

In het boek Life Verses vertelt Frank Boreham het verhaal van Bernard Gilpin, een Engelse voorganger.

Bernard was gevangengenomen onder het bewind van ‘Bloody Mary’, de Engelse koningin die fel optrad tegen het protestantisme, en kreeg de doodstraf opgelegd vanwege zijn vaste vertrouwen en geloof in Jezus. Tijdens zijn gevangenschap treurde Bernard niet, maar hij getuigde van Hem en hield zijn hoop gevestigd op de tekst uit Romeinen 8: 28, een vers dat hij meerdere malen per dag uitsprak.

‘En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede.’ Romeinen 8:28

Op weg naar zijn terechtstelling gebeurde er iets bijzonders. Bernard brak zijn been en werd weer teruggestuurd naar de gevangenis, om te wachten op zijn volgende terechtstelling. Terwijl Bernard lag te kreunen van de pijn, dreef een cipier de spot met hem en met zijn vertrouwen in de Bijbeltekst. ‘En toch is het waar’, antwoordde Bernard. ‘Alles werkt mee ten goede!’

Niets was minder waar. Terwijl Bernard langzamerhand herstelde, en zijn volgende terechtstelling naderde, kwam de koningin te overlijden. Dit had grote gevolgen voor Bernard: hij werd vrijgelaten uit de gevangenis!

God laat alles meewerken ten goede!

Volg ons via RSS feed. Both comments and pings are currently closed.

Reacties zijn gesloten